Project omschrijving

Lasrobots en -installaties

RobWelding is dè specialist op het gebied van laswerk uitgevoerd met behulp van robots. Het robotlassen vergt een speciale benadering van de te lassen producten. Lassen met een robot betekent namelijk dat het smeltbad van de las horizontaal ligt en dat het naar beneden is gericht. Verder is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de lastoorts en de bewegingsgewrichten van de robot.

Om aan de eisen voor robotlassen te kunnen voldoen, is er een hechte samenwerking ontstaan tussen Hoekman Engineering en RobWelding. Elke partij brengt zijn kennis. RobWelding op het gebied van positionering en programmering van de robot en Hoekman Engineering op het gebied van mechanische engineering. In dit samenwerkingsverband zijn al verschillende projecten gerealiseerd, zoals:

  • Een manipulator om zware onderdelen in diverse standen te kunnen positioneren;
  • Een lascel met grote flexibiliteit voor het wisselen van mallen;
  • Lasmallen voor complexe onderdelen die in verschillende varianten voorkomen;

Onze mensen voeren voor onze zusteronderneming Hoekman Machinebouw B.V. zelf ook regelmatig laswerkzaamheden uit. Deze ervaring kwam tijdens dit project dan ook goed van pas. Bent u op zoek naar een partner die u kan helpen met engineering en daarbij de praktische toepassing niet uit het oog verliest? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, òf bekijk de andere projecten in onze portfolio en laat u overtuigen!

Meer weten?

Heeft u ook een werktuigbouwkundige uitdaging waar u weleens over wilt sparren? Frans praat u graag vrijblijvend bij over de mogelijkheden.

Neem contact op of bel 0488-480185.

Stuur Frans een mail