Engineering & advies
Productontwikkeling
Protobouw
Werktuigbouwkundig tekenwerk
Sterkteberekeningen

Protobouw

Een werktuigbouwkundig ontwerp kan tot in detail uitgewerkt zijn, maar de bouw van een prototype levert altijd nieuwe inzichten op. Inzichten die u kunt verwerken in het basisontwerp. Als u de protobouw aan Hoekman Engineering overlaat, is dat bijzonder efficiënt. U komt tijdens de start van het productieproces niet voor verrassingen te staan. Zelfs de productie van de nulserie kunnen we voor u uitvoeren. Daarmee kunt u direct en optimaal produceren, zonder kostbare uitzonderingen, aanpassingen en onderbrekingen. Dat is een kwestie van rendement!

Protobouw in de praktijk

Onze dienstverlening stopt niet bij het uitwerken van een werkplaatstekening. Ook bij het uitvoerende werk bieden we graag een helpende hand. In onze ruime werkplaats beschikken we over veel tools en machines. Zo kunnen we een prototype van uw product ontwikkelen, maar kunnen we ook een complete machine bouwen. Omdat onze engineers weten hoe het is om een ontwerp om te zetten naar een werkend product, verliezen ze tijdens het ontwerpen nooit het praktische aspect uit het oog. Engineering en Machinebouw zijn voor ons een krachtige combinatie!

Meer weten over onze expertise op het gebied van machinebouw? Kijk dan op de website van ons zusterbedrijf Hoekman Machinebouw!

GA NAAR HOEKMAN MACHINEBOUW

Protobouw in samenwerking met andere disciplines

Een gecompliceerd product of ingewikkelde machine vereist, naast engineering, vaak ook expertise in andere vakgebieden. Daarom werken wij tijdens onze projecten vaak intensief samen met experts uit andere disciplines. Zo hadden we tijdens de ontwikkeling van een lasrobot bereikbaarheidsstudies van lasmallen nodig. Onze klant RobWelding heeft al veel ervaring met het gebruik van RobotStudio, een softwarepakket voor robotsimulaties. Door gebruik te maken van elkaars kennis en kunde hebben we uiteindelijk een mooi eindresultaat weten te behalen!

Onze engineers hebben met name veel ervaring in de volgende vakgebieden:

  • Agri, tuin- en parktechniek
  • Food & Feed
  • Robotica
  • Projectinrichting

BENIEUWD WAT WIJ KUNNEN BETEKENEN?

Neem contact met ons op

Wie we zijn en wat we doen

In 2000 gingen we op een zolderkamer van start met Hoekman Engineering. Ons engineeringsbureau, dat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie. Naast de vraag naar engineering hebben we ook klanten die behoefte hebben aan een compleet gerealiseerd product.
Hiervoor is in 2006 Hoekman Machinebouw opgericht. Vanuit onze ruime werkplaats in Opheusden zijn wij in staat om prototypes en speciaalmachines te bouwen. Wij kunnen gebruik maken van moderne productietechnieken die wij zelf in huis hebben of door samenwerking met partners ter beschikking hebben. Ook installatie en services op locatie bij klanten behoort tot onze mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of praktijkervaring? Kijk dan op onze pagina projecten of neem contact met ons op.

Bel me terug!

Vul uw gegevens hieronder in en we bellen u zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.

    captcha