Engineering & advies
Productontwikkeling
Protobouw
Werktuigbouwkundig tekenwerk
Sterkteberekeningen

Tekenwerk dat inzicht geeft

Een belangrijk onderdeel in de productontwikkeling zijn de technische tekeningen. Met deze tekeningen kunnen de ontworpen onderdelen geproduceerd worden. Visualiseren en op de juiste wijze de bemating aangeven zijn van essentieel belang om tot het juiste product te komen. U kunt het aan onze tekenaars en constructeurs overlaten.

Driedimensionale modellen

We hebben ruime ervaring met het maken van exploded view tekeningen. U kunt deze toepassen in onder meer werkplaatshandleidingen, gebruikershandleidingen en instructieboeken. Ingekleurde driedimensionale modellen geven bovendien een goed inzicht in de toekomstige functionele en esthetische kenmerken van het ontwerp.

In de werkplaats

Onze dienstverlening stopt niet bij het uitwerken van een werkplaatstekening. Ook bij het uitvoerende werk bieden we graag een helpende hand. In onze ruime werkplaats beschikken we over veel tools en machines. Zo kunnen we een prototype van uw product fabriceren, maar kunnen we ook een complete machine bouwen. Omdat onze engineers weten hoe het is om een ontwerp om te zetten naar een werkend product, verliezen ze tijdens het ontwerpen nooit het praktische aspect uit het oog.

Meer weten over onze expertise op het gebied van machinebouw? Kijk dan op de website van ons zusterbedrijf Hoekman Machinebouw!

GA NAAR HOEKMAN MACHINEBOUW

Tekenprogramma’s

We hebben specialisten in huis die hun 3D modellen in diverse technische tekenprogramma’s maken, waaronder HiCAD, Solid Edge, Solid Works en Inventor. Wilt u uw werktuigbouwkundige tekeningen in een ander programma maken? Dat is geen probleem. Bel ons even om de mogelijkheden te bespreken.

Diverse soorten werktuigbouwkundig tekenwerk

Onze tekenaars / constructeurs kunnen diverse soorten tekeningen voor u uitwerken:

  • Schetsontwerp
  • Definitief ontwerp
  • Productietekening
  • Technische illustraties

BENIEUWD WAT WIJ KUNNEN BETEKENEN?

Neem contact met ons op

Wie we zijn en wat we doen

In 2000 gingen we op een zolderkamer van start met Hoekman Engineering. Ons engineeringsbureau, dat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie. Naast de vraag naar engineering hebben we ook klanten die behoefte hebben aan een compleet gerealiseerd product.
Hiervoor is in 2006 Hoekman Machinebouw opgericht. Vanuit onze ruime werkplaats in Opheusden zijn wij in staat om prototypes en speciaalmachines te bouwen. Wij kunnen gebruik maken van moderne productietechnieken die wij zelf in huis hebben of door samenwerking met partners ter beschikking hebben. Ook installatie en services op locatie bij klanten behoort tot onze mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of praktijkervaring? Kijk dan op onze pagina projecten of neem contact met ons op.

Bel me terug!

Vul uw gegevens hieronder in en we bellen u zo snel mogelijk terug om een afspraak te maken.

    captcha