Bel me terug

Bel me terug - sidebar

Berekeningen

Bij het ontwerpen van constructies is het belangrijk om sterkteberekeningen uit te voeren. Dit kan met de hand of met behulp van gespecialiseerde software. Dankzij deze sterkteberekeningen ontstaat een beter begrip van de belasting van de constructies en kan ongewenst faalgedrag worden voorkomen. Ook kan hierdoor het gewicht van de constructie worden geoptimaliseerd. In sommige gevallen is dan ook na te gaan waarom een constructie heeft kunnen falen.

Software

Software om sterkteberekeningen mee uit te voeren, is Finite Element Method-software. Met deze FEM-software wordt de constructie omgezet naar een mesh, waar krachten en ophangingen op worden gedefinieerd. Hieruit volgen spanningen en vervormingen. Hoekman Engineering beschikt over twee pakketten waarmee dit gedaan kan worden: Ansys Mechanical en MatrixFrame.

Mogelijkheden

Wij kunnen voor u de volgende analyses uitvoeren:

  • Lineair statische analyse;
  • Knikberekening;
  • Modale analyse (eigenfrequentie);
  • Drukberekeningen en hydrostatische berekeningen.

Meer weten over onze expertise op het gebied van sterkteberekeningen? Neem dan contact met ons op!

CONTACT

Varianten

Met de beschikbare hulpmiddelen kunnen onze constructeurs het ontwerp optimaliseren. Ook kan een model van een bestaande constructie worden aangeleverd om deze te analyseren. Wij bieden hierin twee varianten aan: Lite en Pro. Een Lite analyse is sneller maar minder nauwkeurig en wordt opgeleverd met een bondige rapportage. Een Pro analyse geeft meer duidelijkheid en is nauwkeuriger. Deze wordt voorzien van een gedetailleerde rapportage.

nimos, MUG, engineering

Engineering voor alle branches

Van de ontwikkeling van een multifunctionele werktuigdrager voor de tuin- en parktechniek tot het maken van een prototype van een zeepdispenser, onze mensen hebben er ervaring mee. De afgelopen 20 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met engineeringsuitdagingen in diverse branches. Daarom kunnen we over verschillende soorten problemen meepraten en u het juiste advies geven.

Bekijk onze portfolio voor een greep uit onze opdrachten en projecten!

PORTFOLIO