Project Description

OVER HET PROJECT

Nimos B.V. is een producent van innovatieve tuin- en parkmachines. Bij Nimos worden er hoge eisen gesteld aan de producten die uit de fabriek komen. Gebruiksgemak is één van die eisen. De machines moeten bijvoorbeeld zeer wendbaar zijn, zodat ze met gemak over smalle paden of over een zachte ondergrond kunnen bewegen. Ook het ergonomische aspect is van belang. De gebruiker hoort zo min mogelijk ongemak te ervaren van trillingen en geluid. Dankzij deze eigenschappen zijn de machines van Nimos erg gewild in de markt. Ze worden veel gebruikt door gemeenten, aannemers een loonbedrijven.

Om alle eisen die Nimos aan de machines stelt in één functioneel ontwerp te kunnen verwerken, is de nodige expertise vereist. Daarom heeft Nimos onze hulp ingeschakeld. In samenwerking hebben we de zogenaamde multifunctionele werktuigdrager ontwikkeld.

Van sneeuwschuiven tot grasmaaien, de werktuigdrager kan het allemaal!

Voor het onderhouden van ons landschap gebruiken aannemers in de groensector en gemeentelijke overheden diverse machines. De activiteiten van deze gebruikers zijn seizoensgebonden. In de winter moet er zout worden gestrooid en sneeuw worden geschoven, terwijl er in de zomer gras wordt gemaaid en onkruid wordt geborsteld. De investering in een specifieke machine voor elke afzonderlijke activiteit is erg kapitaalintensief. Om dit probleem op te lossen, hebben we de multifunctionele werktuigdrager ontwikkeld.

Onze opdrachtgever deed voor het uitvoeren van de engineering van het constructieve gedeelte een beroep op ons. Het ontwikkelingsproces bestond uit de volgende stappen:

  1. Schetsontwerp van de machine gebaseerd op de verschillende functies van de werktuigdrager
  2. Definitief basisontwerp
  3. Uitwerken van het basisontwerp tot werkplaatstekeningen
  4. Praktijktesten en feedback van eindgebruikers
  5. Uitwerken van definitieve tekeningen voor productie

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke, innovatieve machine die voor allerlei activiteiten in de groensector kan worden ingezet.

Lees hier meer over onze diensten op het gebied van productontwikkeling.

Project details

Klant

Nimos

Categorie

Tuin- & parkmachines

Project link

www.nimos.nl

PROJECTFOTO’S